Direktlänk till inlägg 23 juni 2019
Rabarber och jordgubbar i en härlig kompott. Len vaniljglass och krispig smuldeg. Enkelt och lite annorlunda sätt att servera smulpaj!
Börja med kompotten:
500 g rabarber och ca 150 g jordgubbar läggs i en kastrull och får koka upp. Här funkar det ypperligt med fryst frukt och bär. Tillsätt strösocker efter behov, jag tog ca 0,75 dl, samt 1 msk vaniljsocker. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning tills en kompott har bildats. Smaka av balansen syra/sötma och låt därefter svalna.
Då var det dags för smuldegen:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke: 3 msk havregryn, 2 msk vetemjöl, 2 msk råströsocker, 1 krm bakpulver och 0,5 krm salt. Tillsätt sedan 25 g kylskåpskallt smör och nyp ihop till en smuldeg.
Hetta upp en torr stekpanna. Stek snabbt smuldegen krispig. Först smälte smöret för mig, men snabbt därefter blev det en perfekt smulig massa igen. Låt smulorna svalna.
Dags för servering!
Varva kompott, vaniljglass och smuldeg. Klart!!!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 | |||
|