Direktlänk till inlägg 23 juni 2019

Beamos

Av Regina - 23 juni 2019 22:24

"The Barn" är en riktigt bra restaurang i Göteborg. Förutom att de brassar grymma hamburgare har de gett ut en egen kokbok om deras resa att starta och driva restaurangen. Så många lockande recept, där detta beamos var först ut att testas. Gott? Mmm, otroligt gott! :) Färska kryddor blir så klart tjusigast, men det funkar även med fryst persilja och torkad dragon. 

Börja med bea-reduktionen:
Hacka 1 schalottenlök och 2 vitlöksklyftor. Plocka bladen från 6 stjälkar färsk dragon (jag fick fuska med persilja istället, men tog även inlagd dragon...). Lägg kvistarna i en liten gryta tillsammans med lök och vitlök. Spara bladen till senare. Häll över 1 dl vitt vin och 1 dl vitvinsvinäger. Låt detta koka upp och sedan småkoka tills 3 msk vätska återstår. Sila av reduktionen, ner i en ny skål.

Fortsätt med potatisen:
Skala och koka 1 kg mjölig potatis i saltat vatten. Det går fortare att koka om du skär potatisen i mindre bitar, så klart. Häll av och låt ånga av någon minut.

Äntligen dags att föra samman potatis och bea-smakerna = beamos:
Mosa potatisen tillsammans med 100 g smör och ca 2 dl standardmjölk eller valfri grädde (grädde i originalreceptet, men vi tog mjölk istället). Smaksätt moset med hackade blad från färsk persilja och färsk dragon (de blad du sparade innan), 3 msk reduktion, 1 msk worchestershiresauce och ev. lite tabasco. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Om du inte hittar färsk dragon i butiken funkar det OK med torkad dragon och färsk persilja istället.

Avnjut beamoset med en god köttbit!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Skapa flashcards