Direktlänk till inlägg 17 februari 2019
Semmelkladdkaka, ljuvligt gott! Jag hittade detta gudomliga recept på underbara "Fridas bakblogg". Jag ökade dock upp mängden mandelmassa något, för det är sååå gott!
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.
Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten av en brödform (á 1,5 liter). En liten springform (diameter 20 cm) funkar oxå, skulle jag tro!
Riv 50-75 g mandelmassa fint. Mortla 1 tsk kardemummakärnor.
Smält 100 g smör.
Rör snabbt ihop 2 ägg, 2 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker. Rör ner 2 dl vetemjöl, 1 nypa salt, den rivna mandelmassan, den mortlade kardemumman och det smälta smöret. Rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i 16-17 minuter, ej varmluft.
Låt kakan svalna något och ställ den sedan i kylen för att "stelna".
Vid servering dekorerar du med ca 1,5 dl vispad grädde samt lite mortlad kardemumma. Sååå god, jag lovar!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
||||||
|