Direktlänk till inlägg 17 februari 2019

Smörgåstårta med lax, ägg och dill

Av Regina - 17 februari 2019 18:54

 

En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Sparsmakad garnering - men desto mer smak på insidan :) Denna gav 6 rejäla portioner!


Du behöver 3x6 = 18 skivor formfranska.


Montering:

  1. 6 skivor bröd
  2. Fyllning 1
  3. 6 skivor bröd, halvera tre bröd och lägg skivorna omlott jämfört med första brödlagret
  4. Fyllning 2
  5. 6 skivor bröd
  6. Topping
  7. Garnering

Fyllning 1: Lax och citron

Rör ihop 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs tillsammans med lite pressad citron och finhackad 1/2 rödlök. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.


Plocka isär 200 g kall laxfilé - antingen rester från tidigare middag eller varmrökt från fiskdisken. Rör försiktigt ner fisken i röran. 


Fyllning 2: Ägg och dill

Hårdkoka 3 ägg. Låt kallna innan du skalar och grovhackar dem. Tips! Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva igen - resultatet blir snabbt grovhackade ägg.


Blanda 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs. Rör ner de grovhackade äggen samt fryst dill, smaka av med salt och malen svartpeppar


Topping:

Blanda 1 dl créme fraiche med 1 msk majonnäs, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Stryk ut toppingen över det översta brödlagret. 


Hit kan du med fördel förbereda dagen innan, men vänta till swrveringsdagen med garneringen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards