Direktlänk till inlägg 14 januari 2019

Ljuvlig polkagrischeesecake

Av Regina - 14 januari 2019 21:15

 

Julaftonskväll 2018. Tog fram cheesecaken för att tina innan servering - glömde bort den lite grann... Nästa gång den bakas (och det kommer göras många gånger!) så lovar jag att ta en bättre bild    Receptet kommer från ICA.se


Börja med kexbotten: Mixa 200 g Digestive-kex till smulor. Tillsätt 100 g smält smör och kör till en smulig massa. Jag tycker det ser ut som våt sand när det är klart. Tryck ut kexsmulorna i botten av en form med löstagbar botten, 22-24 cm diameter (jag tog 22 cm för att få lite mer höjd på den färdiga cheesecaken. Ställ formen i kylen medan du fortsätter med fyllningen.


Japp, dags för den ljuvliga fyllningen: Börja med att krossa 2 dl polkagrisar i matberedaren. Jag silade sedan krosset - det puderfina använde jag i cheesecaken och de lite större bitarna sparade jag till garneringen. 


Separera 3 ägg. De tre vitorna vispar du till ett fast skum, ja du vet så att man kan hålla bunken upp och ner. 


I en annan skål vispar du 3 dl vispgrädde.


Och i den tredje och sista skålen vispar du de tre äggulorna tillsammans med 1 tsk vaniljsocker och 2 dl strösocker. Rör sedan ner 200 g färskost (cream cheese/Philadelphia-ost) i denna bunke.


Nu vänder du först ner grädden med lugna tag i äggulevispet, därefter gör du detsamma med äggvitorna. Tänk på att röra försiktigt så att så mycket luft som möjligt behålls. Rör till sist ner polkagriskrosset (pudret, i mitt fall). 


Häll smeten över kexbottnen. Plasta formen och ställ sedan plant i frysen över natten. Ta fram och tina i rumstemperatur ca 15 minuter innan serveing (inte 30 minuter alltså...). Dekorera på valfritt sätt, jag tog polkagriskross och minimaränger. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Skapa flashcards