Direktlänk till inlägg 14 januari 2019
Ja, ibland glömmer man ta kort på maten innan den sätts fram på julbordet... Jag som hade lagt apelsinfiléerna i ett fint mönster... Jaja, ny chans 24 december 2019 antar jag... Grundreceptet kommer från ICA, beräknas räcka till 10 bufféportioner. Fräsch rödkålssallad hittar du här.
Börja med att plocka bladen från ca 250 g grönkål, riv loss den hårda stjälken i mitten av bladet. Riv bladen i mindre bitar. Lägg grönkålsbitarna i kokhett vatten ca 30 sekunder. Lägg sedan över dem i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av väl.
Skala och filéa en apelsin. Filmklipp på hur man gör hittar du exempelvis här. Lägg de tjusiga filéerna åt sidan så länge.
Dags för den smakrika vinegretten: Pressa saften från resterna av apelsinen ner i en liten skål. Vispa ner 1 msk flytande honung, 3 msk olivolja samt lite salt och nymalen svartpeppar.
Blanda grönkålen med vinegretten strax innan servering, dekorera med apelsinfiléerna.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|