Direktlänk till inlägg 21 oktober 2018
Så fräscht och gott tillbehör till fisk! Jag gillar inte fänkål så mycket, då det smakar lakrits (blä!). Men vinegretten med dill och citron mildrar verkligen lakritssmaken! Ursprungreceptet hittade jag på bloggen "Matochodla".
Ansa och skiva 1 fänkål och ca 15 cm gurka tunt på mandolinen.
Blanda ihop vinegretten i en skål: 1/2 dl olivolja, saften från 1/2 citron, 2 tsk flytande honung, 1 tsk rödvinsvinäger, lite fryst dill samt salt och nymalen svartpeppar.
Lägg ner fänkål och gurka i vinegretten, blanda runt och låt stå kallt fram till servering. Vi lät salladen stå ca 30 minuter, vilket gav bra smak men fortfarande krispiga grönsaker.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|