Direktlänk till inlägg 21 oktober 2018
Du vet, när man hittar ett gäng släta bullar i frysen måste man ge dem lite kärlek. Kärlek med hösttoner, alltså äpplesemlor :)
Recept på mina släta bullar hittar du här.
Fyllningen görs antingen med eller utan mandelmassa:
A) Skala, kärna ur och tärna äpplen, beräkna ca 1/2 äpple per semla. Tärningarna ska vara riktigt små. Värm tärningarna i en klick smör i en liten gryta, smaksätt med råsocker och kanel efter smak (jag älskar kanel!!!). Äpplebitarna ska mjukna, men inte bli till mos. Ställ sedan kastrullen åt sidan så äpplebitarna svalnar lite.
B) Upprepa ovanstående (A) men blanda de avsvalnade äpplebitarna med (fin)riven mandelmassa.
Skär av locket på bullarna, gröp ur lite av inkråmet och stoppa det i munnen ;) Fyll sedan bullarna med äpplefyllning A eller B. Toppa med vispad grädde och avsluta med lock och florsocker som kronan på verket.
Psst, du kan med fördel smaksätta grädden med kardemumma eller vanilj. Yummie!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|