Direktlänk till inlägg 19 juli 2018
Ett recept från ICA:s kundtidning Buffé (nummer 2/2017). Lite småkladdigt att göra, men väldans gott. Jag tog frysta, tinade bönor vilket funkade fint - men de kanske blir ännu spänstigare med färska bönor... Funkar både som tillbehör till middagen eller som drinktilltugg!
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Vispa ihop 1 ägg och 1 krm salt i en skål.
I en annan skål blandar du 2 dl panko (asistiskt ströbröd) och 1 dl riven parmesanost.
Doppa haricot verts först i ägget och sedan i parmesan- och pankoblandningen. Lägg de panerade bönorna på ugnsplåten. Fortsätt så tills bönorna (ca 250 g) är panerade och tjusiga (ja, det blir kladdigt om fingrarna...).
Ringla lite neutral olja (mat/raps) över bönorna och tillaga dem sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de är gyllene. Serveras omgående.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|