Direktlänk till inlägg 10 juni 2018
Jordgubbar, lime, mynta. Och en skvätt ljus rom, så klart!
Koka en jordgubbssockerlag dagen innan eller tidigare på dagen så den hinner bli helt kall: drygt 1 dl färska jordgubbar (skurna i bitar), 3,5 dl vatten, en nypa salt och 1,5 dl strösocker kokas samman. Låt småkoka ca 5 minuter, mixa slät med stavmixer och häll sedan upp på en ren flaska. Satsen ger nästan 5 dl så jag valde att desinficera flaskan i hett vatten, så att sockerlagen inte ska börja mögla i kylskåpet i sommar.
Till ett glas
3 myntablad, 2-3 små limekyftor och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 5 cl jordgubbssockerlag och 5 cl sodavatten. Fyll upp glaset med krossad is. Dekorera med en limeklyfta och ett myntablad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|