Direktlänk till inlägg 10 juni 2018
En saftig, grillad kycklingfilé med smak av dijonsenap och vitt vin. Recpetet kommer tidningen "Matmagasinet" (specialnummer: Grillspecial 2018). Marinaden räcker till 1 kg kyckling.
Blanda samman: 4 msk vitt vin, 4 msk olivolja, 2 tsk dijonsenap, 1-2 finhackade vitlöksklyftor, 1/2 dl ljust muscovadosocker (eller muscovadosirap), 2 tsk paprikapulver samt 1 finhackad röd chili (jag tog sambal oelek istället). Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Låt kycklingen marinera i minst ett par timmar. Grilla kycklingen på valfritt sätt (kol, gasol, panna...).
Tips! Kombinera kycklingen med goda grönsaker och tryffelvinegrette.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|