Direktlänk till inlägg 10 juni 2018
Blåbär och citron är en grym kombo. Släng in lite vit choklad så är du ett steg närmare himmelriket! Originalreceptet kommer från "Allt om mat".
Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.
Smörj och bröa en springform (diameter 22 cm).
Smält 100 g smör i en kastrull och ta den sedan från värmen. Bryt ner 100 g vit choklad och låt den smälta i det varma smöret.
Vispa snabbt samman 2 ägg, 2 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker (det ska inte bli poröst). Rör ner 2,5 dl vetemjöl, skalet från 1 citron (finrivet av det yttersta gula) samt 1 msk pressad citron. Tillsätt även det smälta smöret med chokladen och rör snabbt ihop till en smet.
Grovhacka 50 g vit choklad.
Fördela smeten i springformen. Strö ca 2 dl frysta blåbär samt den grovhackade chokladen över kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Serveras med fördel med lite florsocker på toppen och i sällskap av vaniljglass eller vispad grädde.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|