Direktlänk till inlägg 20 maj 2018

Fritatta med babyspenat

Av Regina - 20 maj 2018 21:10

 

En härlig fritatta fylld med skivad potatis, gul lök och babyspenat. Passar till tapas-buffén, på brunchen eller som tillbehör till en köttbit. Denna sats ger åtta portionsbitar. 


Sätt ugnen på 200 grader. 


Skala 2-3 potatisar. Skala, halvera och skiva 1 liten gul lök tunt. 


Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn potatisen tills den mjuknar och får lite färg, tillsätt löken mot slutet av tillagningen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar


Klipp till ett bakplåtspapper så att det passar i en rund pajform (ca 22 cm i diameter). 


Börjar potatisen mjukna? Bra! Då tillsätter du knappt en påse babyspenat (ca 50 g) och fördelar sedan allt i den pappersklädda pajformen. 


Knäck 6-7 ägg (beroende på storlek) i en skål och vispa upp dem lätt, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Häll äggen över potatis, lök och babyspenat. Tillaga fritattan i mitten av ugnen i 20-25 minuter med varmluftsfunktionen påslagen (har du inte varmluftsfunktion så lägg till ytterligare några minuters tillagningstid). 


När fritattan har "puffat" till sig lite och "stannat" så är den klar. Låt den vila i formen någon minut innan du tar upp den och skär i bitar. Klart för servering! Psst, om du vill lyxa till det lite så droppa lite tryffelolja över fritattan vid servering :) 


Tips! Fritattan kan även avnjutas ljummen eller kall, så perfekt picnic-mat! :) Självklart kan du variera fritattan med det du har hemma eller är sugen på, ex. paprika, morötter, squash, olika ostar... 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards