Direktlänk till inlägg 13 januari 2018

Polenta fries med parmesanost

Av Regina - 13 januari 2018 20:03

 

I det senaste numret av Matmagasinet, nr 1-2/2018, fanns det ett recept på polenta fries. Detta lät ju väldigt spännande och gott! Och vet du vad, de var goda! De ser ut precis som potatisvarianten. Men visst, de smakar ju majs och parmesanost. Som tillbehör till en härlig hamburgare med lökkompott var de ett fräscht inslag. Detta kommer vi absolut göra fler gånger!


Koka polenta till fyra personer: Koka upp 1 liter vatten och 0,5 tsk salt. Häll ner 2 dl polentagryn och låt detta småkoka 7-8 minuter på mellanlåg värme. Rör eller vispa kontinuerligt, så det inte bränner i botten. 


Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 25x25 cm. 


Är polentan färdigkokt, dvs. att "majsgrynen" känns mjuka? Ta då kastrullen från värmen och rör ner 1 msk smör och 50 g riven parmesanost


Häll ut polentasmeten i den bakpappersklädda formen. Det ska bli ca 1 cm tjockt, enligt mitt tycke.


Låt sedan formen stå i kylskåpet tills den har blivit helt kall och stelnat. Tips! Det går utmärkt att förbereda detta dagen innan middagen ska avnjutas. 


Sätt ugnen på 250 grader.


Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta upp polentakakan på skärbrädan, behåll gärna bakplåtspappret undertill. Skär polentan i stavar, ja så de liknar pommes frites. Lägg stavarna på den bakpappersklädda plåten. 

 

Tillaga dina polenta fries högt upp i ugnen i ca 20 minuter, vänd på stavarna då och då. 


Krispiga, gyllene fries!

 

På bilden ser du förutom polenta fries även lökkompott  med timjan samt luftiga, underbara hamburgerbröd!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards