Direktlänk till inlägg 13 januari 2018

Benfri kotlettrad med äpple- och timjangräddsås

Av Regina - 13 januari 2018 19:41

 

Benfri kotlettrad var på extrapris, men självklart går det bra med annan styckningsdetalj från grisen. Skinkstek, picnocbog, fläskfilé, fläskytterfilé (som är benfri kotlettrad...). Kontrollera dock lämplig innertemperatur om du väljer annan styckningsdetalj än benfri kotlettrad. Köttet får tillagas i färskpressad äpplejuice, vilket ger en fantastisk smak på skyn till såsen.


Sätt ugnen på 175 grader. 


Krydda kotlettraden med salt, nymalen svartpeppar samt timjan (torkad eller färsk). Bryn köttbiten runt om i stekpannan i en klick smör. Detta gör att du stänger till alla ytor, och köttet behåller sin saftighet till serveringen.


Lägg över den brynta köttbiten i en ugnsfast form. Häll ca 2 dl färskpressad äpplejuice i formen. Låt köttet gå klart i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70 grader. Hur lång tid det tar beror ju på hur stor köttbit du har, samt formen på den. Men räkna med en timme eller däromkring.


Lägg över den färdiga köttbiten på ett fat och täck med aluminiumfolie. Köttet får alltså vila medan såsen tillreds. Jag såg ett tips av den brittiska kocken Jamie Oliver om att även lägga en kökshanduk över foliepaketet, för att behålla värmen. 


Sila stekskyn från ugnsformen ner i en kastrull. Tillsätt 2,5-3 dl grädde (mellan- eller vispgrädde, tycker jag). Låt koka samman och smaka av med salt, nymalen svartpeppar samt ev. ytterligare lite äpplejuice


Servera steken med såsen och valfria tillbehör. Bilden visar att vi valde klassiska tillbehör, eller hur? 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards