Direktlänk till inlägg 4 december 2017
Jag blev verkligen överraskad över hur smakfull kombinationen fetaost, ärtor och dill blev! Och detta i kombination med böngroddar och sprödbakad torsk ;) Receptet kommer från ICA:s kundtidning "Buffé" nummer 11/2017. En wrap räcker per person, de var väldigt mättande!
Börja med att tina ca 200 g frysta ärtor. Smula ner 150 g fetaost i en skål och tillsätt de tinade ärtorna. Mosa samman så gott det går. Tillsätt drygt 0,5 dl matyoghurt (jag kan säga att det funkar lika bra med créme fraiche om du inte råkar ha yoghurt hemma). Krydda röran med fryst dill, lite salt samt nymalen svartpeppar. Jag lade även till lite pressad citron för extra fräschör. Låt röran stå kallt fram till servering. Röran går utmärkt att förbereda dagen innan.
Stek 4 frysta portionsbitar sprödbakad torsk i en rejäl klick smör. Öppna en konservburk med böngroddar (vi hittade inte färska böngroddar i vår butik) och skär fyra tjusiga klyftor citron. Värm 4 tortillabröd (medium-stolek).
Servera den varma, sprödbakade torsken med ärt- och fetaoströran, böngroddar samt en citronklyfta.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|