Direktlänk till inlägg 24 september 2017

Vit chokladgrädde

Av Regina - 24 september 2017 08:09

 

Aldrig förr har en vispskål varit så renslickad, såååå gott! Perfekt att spritsa med, även om jag personligen behöver öva på spritstekniken... 


Hacka 300 g vit choklad och lägg i en värmetålig skål (jag tog en stor glasskål, som jag även kan vispa i). 


Värm 4 dl vispgrädde i en kastrull. Det är viktigt att grädden blir het men inte kokar.


Häll den varma grädden över den hackade chokladen. Låt stå typ 30 sekunder och rör sedan tills all choklad har smält i den varma grädden. 


Låt svalna något innan du plastar skålen och ställer in den i kylskåpet. Där behöver den stå minst 12 timmar, men gärna över natten. 


Sedan är det bara att vispa upp chokladgrädden, precis som vanlig grädde. Du kan vispa den ganska fast och då är den jättebra att spritsa med. Passar som fyllning eller topping på en tårta, till cupcakes etc


Vill du göra hela tårtan som är på bilden? Alla recept finns på bloggen.

 
 
Ingen bild

Kalle S.

24 september 2017 08:58

oj oj oj vad läckert och gott det där verkar. Måste testas. Hur har jag kunna missa denna blogg kan man undra. Här finns mycket som måste undersökas ser jag, skall bli skoj.

Regina

24 september 2017 11:26

Tack så mycket!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Skapa flashcards