Direktlänk till inlägg 24 september 2017

Hallonmousse till tårta

Av Regina - 24 september 2017 07:47

 

Det rosa lagret är alltså hallonmousse, vilket är bästa kompis med choklad   Receptet kommer från Allers hemsida och ger ett tjockt lager mousse eller två tunnare lager mousse när du fyller din tårta (jag har ett tjockt lager).


Lägg 1 gelatinblad i blöt i lite kallt vatten, ca 5 minuter.


Koka upp 125 gram frysta hallon så att en hallonsås bildas. Sila sedan såsen så att kärnorna fångas upp, ner i en liten skål. Ta upp det blötlagda gelatinbladet och krama ur det. Låt det sedan smälta ner i den varma hallonsåsen. Rör runt och låt sedan hallonsåsen med galatinet svalna på arbetsbänken medan du fortsätter med övriga ingredienser.


Vispa 2,5 dl vispgrädde hårt tillsammans med en nypa bakpulver. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden hårt utan att det blir smör.


Vispa sedan 1 äggula och 0,25 dl strösocker fluffigt. Blanda sedan ner det avsvalnade hallonsåsen i detta. Om hallonsåsen är för het riskerar du att moussen skär sig, men den borde ha svalnat till lagom temperatur vid det här laget. 


Vänd sedan ner den vispade grädden i hallon/ägg-smeten. Vänd försiktigt då du vill behålla så mycket luft och fluffighet som möjligt. 


Låt moussen stå i kylen minst 1 timme, men över natten funkar också utmärkt. Fyll sedan din tårta med moussen. 


Vill du göra hela tårtan som är på bilden? Alla recept finns på bloggen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards