Direktlänk till inlägg 1 augusti 2017

Hallonbullar

Av Regina - 1 augusti 2017 21:08

 

Vetedegen enligt Leila Lindholms recept. Fyllningen enligt tidningen Matmagasinets recept. Perfekt sommarfika 


Vetedeg: Värm 3 dl mjölk (1,5-3 % fetthalt) till 37 grader. Smula 50 g jäst i en degbunke och slå den värmda mjölken över. Rör tills jästen lösts upp. TIllsätt då 1,5 dl strösocker, 150 g rumsvarmt smör, 0,5 tsk salt samt 1 ägg. Blanda samman och rör sedan ner 10-12 dl vetemjöl, lite i taget. Knåda degen smidig, vilket tar 5-10 minuter i maskin. Degen ska börja släppa från degbunkens kanter, men ska ändå vara lite klibbig. Forma degen till en boll, mjöla insidan av degbunken. Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 45-60 minuter. 


Fortsätt med fyllningen: Rör samman 200 g Philadelphia-ost, 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och skalet från 0,5 citron (tänk på att bara få med det yttersta gula skalet, då det vita är beskt). Ställ skålen i kylen. 


Rensa 4 dl färska hallon, gärna små söta skogshallon om du har tillgång till det.


Är degen färdigjäst nu? Perfekt! Ställ ut ca 35 pappersformar på två bakplåtar. 


Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Halvera degen. Kavla ut ena halvan till en rektangulär platta, ca 5 mm tjock. Bred ut hälften av Philadelphia-fyllningen och strö över hälften av hallonen. Rulla ihop till en tajt rulle, från långsidan. Skär sedan i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg skivorna i pappersformarna. Lägg en bakduk över bullarna. Upprepa sedan proceduren med kvarvarande deg. Låt bullarna jäsa 30-40 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg blandat med en skvätt mjölk. Grädda bullarna en plåt i taget i ca 8 minuter. Låt sedan svalna under bakduk. 


Bullarna går så klart bra att frysa. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards