Direktlänk till inlägg 13 juli 2017
Grädda kakan kortare tid = kladdkaka. Grädda kakan längre tid = rabarberkaka. God hur som hur tillsammans med vaniljglass/vaniljvisp/vaniljsås ;) Receptet kommer från Lindas bakskola (tidningen Hembakat). Otroligt lättbakad!
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diamter.
Smält 150 g smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ner 2,5 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 nypa salt, 3 ägg och 2 dl vetemjöl. Rör snabbt ihop till en slät smet och häll den i bakformen.
Ansa 250-300 g rabarber och skär i bitar av valfri form. Jag testade Lindas variant med smala bitar. Det blir ett läckert mönster men helt ärligt lite svårätet när kakan har varit i ugnen... Vänd bitarna i lite strösocker och fördela dem sedan över kaksmeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter, beroende på om du vill ha kladdkaka eller ej.
Låt kakan svalna och servera den sedan med vaniljglass/vaniljvisp/vaniljsås.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|