Direktlänk till inlägg 13 juli 2017
Inte som mormors, men nästan... Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda 8 dl rågsikt, 2 msk strösocker, 0,5 tsk salt samt 3 tsk hjorthornsalt i en bunke. Tillsätt 100 g kallt smör skuret i bitar. Nyp ihop smöret med mjölet så gott du kan. Rör sedan ner 3 dl gräddfil och blanda till en deg. Jag fick ta upp min deg på arbetsbänken för att få ihop den ordentligt.
Dela sedan degen i 20-24 bitar som du rullar ut till fingertjocka längder. Nyp ihop till kringlor och lägg på bakpappersklädda plåtar.
Grädda kringlorna i mitten av ugnen ca 7 minuter. Och ja, det sticker i näsan och ögonen av hjorthornsaltet under gräddningen men sedan försvinner den "doften", jag lovar!
Låt kringlorna svalna på galler under bakduk. Smakar underbart med smör, eller smör och ost om man vill lyxa till det :) De går jättebra att frysa och tinar snabbt.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|