Direktlänk till inlägg 2 april 2017

Rabarberpaj med maräng

Av Regina - 2 april 2017 19:47

 

Perfekt paj att göra på fryst rabarber, eftersom man kokar en kompott på frukten. Enkel paj, välj själv om du vill bre ut marängen eller spritsa den. 


Börja med botten: Blanda 2 dl vetemjöl och 1 msk vaniljsocker i matberedaren. Tillsätt 100 g smör och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i pajformen, ca 22 cm i diamter. Nagga botten. Ställ pajformen i kylskåpet medans ugnen blir varm.


Sätt ugnen på 200 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. När ugnen är varm sätter du in pajformen och gräddar pajskalet i 10-12 minuter.


Fortsätt med rabarberkompotten: Koka samman 300 g rabarber (fryst, tinad går finfint) med knappt 1 dl strösocker. Låt koka samman på medellåg värme tills en kompott har bildats. Ställ grytan åt sidan så länge. 


Och så var det marängen: Vispa 3 äggvitor till ett fast skum. Tillsätt sedan 1 dl strösocker lite i taget. Vispa tills du får en seg och blank maräng, det tar typ 3-5 minuter. 


Nu borde pajskalet vara färdiggräddat. Bred ut rabarberkompotten över pajskalet och toppa med marängen. 


Sätt in pajen i ugnen igen, vrid på grillelementet. Låt marängen få en fin färg, det tar bara några minuter så passa pajen noga. 


Låt pajen svalna något och servera sedan med en god vaniljglass

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards