Direktlänk till inlägg 2 april 2017

Ugnsbakad sej med tomat, kapris och oliver

Av Regina - 2 april 2017 19:31

 

Jag väljer ofta sej till vardags. Det är en god fisk med oförtjänt grått rykte, enligt mig. Här serverad med italienska smaker, upphovsmannen är Paolo Roberto (Mitt kök/Expressen). Dock har jag förenklat receptet lite, det blir smidigast så när det vankas tisdags-fisk :)


Skala och koka potatis till fyra personer.


Sätt ugnen på 250 grader. Skär 600-700 gram färsk sej i fyra portionsbitar. Lägg den i en smord ugnsform, salta och peppra. Tillaga fisken i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 56 grader. 


Gör tomatsåsen under tiden: Finhacka 1-2 vitlöksklyftor. Kärna ur och halvera 15-20 svarta oliver. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och låt vitlöken bli mjuk, men inte bränd. Tillsätt 400 g körbsärstomater på burk (ex. Zeta), oliverna och 1-2 msk kapris. Smaksätt såsen med 2 msk hackad persilja (fryst går utmärkt), salt och nymalen svartpeppar. Jag brukar även ha en nypa strösocker i också. Låt småkoka ca 15 minuter. 


Börjar fisk, potatis och tomatsås bli klart? Toppen! Pressa potatisen på tallrikarna, ringla över lite olivolja och toppa med finrivet citronskal (endast det gula yttersta skalet, det vita är beskt). Skeda upp tomatsås och lägg på fiskbiten. Servera med valfri grönsak, som du ser på bilden valde jag smörstekt sparris. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards