Direktlänk till inlägg 12 mars 2017
Jag har helt snöat in på rå blomkål och rå broccoli :) Krispigt, fräscht och gott!
Skölj och ansa 250 g broccoli och lika mycket blomkål (ca 1/2 huvud). Jag brukar även ta tillvara stammen på broccolin, som jag skalar och sedan skivar fint.
Fortsätt med vinegretten: Lägg en näve valfria färska örter i mixern (jag tog oregano och bladpersilja denna gång). Mixa örterna och tillsätt sedan 4-5 msk olivolja, mixa ännu en gång. Häll över örtöljan i salladsskålen och tillsätt 1 msk vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger) samt salt och nymalen svartpeppar. Vispa runt och rör sedan ner blomkål och broccoli i örtvinegretten.
Strimla 1-2 salladslökar fint och blanda ner detta i salladen. Låt salladen stå i kylen fram till servering. Den blir ännu godare om den får stå ett par timmar, eller till och med över natten.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|