Direktlänk till inlägg 26 februari 2017
"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång :) Enkelt och bra recept! Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet.
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv 200 morötter fint (ca 3 normalstora morötter).
Vispa 4 ägg och 4 dl strösocker vitt och poröst. Blanda ner 2 dl rapsolja och de rivna morötterna. Rör sedan ner de torra ingredienserna: 1 msk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk mald kanel samt 4 dl vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x25 cm). Häll smeten i långpannan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter, känn efter med en sticka så att kakan är klar (stickan ska då vara torr).
Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i 12-24 rutor, jag valde 24 mindre rutor.
Fortsätt med frostingen: Vispa snabbt samman 200 g cream cheese, 100 g rumsvarmt smör samt 4 dl florsocker. Smaksätt om du vill med finrivet skal från 0,5 lime :) Om du vill kan du toppa kakan med kokos (som jag först färgade med food colouring :) ).
Bred frostingen över kakan och ställ kallt en stund, så att frostingen stelnar lite. Därefter är kakkan klar att servera, eller packas i burkar för senare avnjutning. Kakan går jättebra att frysa.
Tips! Man kan även skära kakan i rutor och spritsa ut frostingen. Här toppade jag med finrivet limeskal istället för kokos.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
||||||||
|