Direktlänk till inlägg 22 januari 2017
En klassisk ostpaj - funkar med valfri smakrik ost (prästost, Västerbottensost, cheddar...). Gott till mer än bara kräftskivan, vi äter gärna "plock" till (charkuterier, oliver, grönsaker m.m.).
Börja med pajdegen: 3 dl vetemjöl och 100 g smör körs till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten tills degen går ihop i maskinen. Om du vill kan du byta ut 0,5-1 dl av vetemjölet till grahamsmjöl. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga bottnen. Fäst aluminiumfolieremsor längst med kanterna så åker inte kanterna ner under förgräddningen.
Ställ pajformen i kylskåpet medan ugnen blir varm, 200 grader.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen, det tar ca 10 minuter.
Medan pajskalet förgräddas för du ostfyllningen: Blanda 2,5 dl mellangrädde och 2 ägg. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och ta bort aluminiumfoleremsorna från kanterna. Fördela sedan 125-150 g grovriven ost i det förgräddade pajskalet, häll äggstanningen (ägg+grädde) över osten.
Tillaga pajen i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|