Direktlänk till inlägg 22 januari 2017
Blev inspirerad av den lokala lunhcrestaurangen och skapade en egen variant av deras haricot verte- och champinjonsallad. Mycket gott!
Koka upp och förväll två-tre nävar frysta haricot verte, det tar bara någon minut att koka dem. Häll av dem i en sil och spola dem med kallvatten så de kyls ner snabbt. Dela stora bönor, en bra storlek är 3-5 cm tycker jag.
Ansa ca 10 champinjoner och skiva tunt. Gör detsamma med 6-8 rädisor. Strimla 2 salladslökar. Hacka ett litet knippe persilja (gärna bladpersilja).
Lägg alla grönsaker i en skål och toppa med vinegrettens ingredienser: 2 msk dadelbalsamvinäger, 4 msk olivolja samt salt och nymalen svartpeppar. Blanda runt och servera!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|