Direktlänk till inlägg 18 juli 2016
Ett litet "hopkok" av vad som fanns hemma i kyl och skafferi. Det var gott, men jag tror nog det blir ännu bättre med en fastare melon så som galia- eller honungsmelon.
Gör iordning couscous enligt förpackningen (mitt märke angav 1 dl couscous + 1 dl kokande vatten = 3 dl färdig couscous).
Tärna melon och ca 10 cm gurka. Strimla ett litet knippe bladpersilja (krusbladig funkar så klart om du inte hittar slätbladig). Finhacka även 1/2 rödlök eller 2 salladslökar.
Torrosta 1/2 dl pumpakärnor i en het stekpanna, avsluta med att strö lite flingsalt över de rostade fröna. Passa fröna noggrannt då de lätt bränns i den heta pannan.
Låt coscousen svalna innan du blandar den med melon, gurka, persilja och lök i en stor skål. Smaksätt med 1 msk pressad citronsaft och 2 msk olivolja.Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta salladen med att toppa med smulad fetaost (75-100 g) och de rostade pumpakärnorna.
Vi åt salladen till helstekt kyckling, men jag kan även tänka mig att kött eller charkuterier passar bra till.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|