Direktlänk till inlägg 24 mars 2016
Smakade precis som på "Kinakrogen"! Yummie! Receptet hittade jag på bloggen Ensmakavkarin.
Förmarinera köttet i minst 1 h: 300-400 g strimlad lövbiff läggs i en blandning av 1 msk färskriven ingefära, 2 msk maizenamjöl, 3 msk vatten och 0,5 tsk salt.
Skala och skiva 1-2 gula lökar, ansa och skiva 12-15 färska champinjoner. Finhacka 2 vitlöksklyftor.
Koka basmati- eller jasminris till fyra personer.
Stek lök och svamp i lite matolja. När löken är mjuk och svampen har fått fin färg lägger du detta i en skål vid sidan av. Hetta upp ny matolja och fräs köttet i omgångar i varm panna. Tillsätt vitlöken när köttet är färdigfräst. Avsluta med att tillsätta den förstekta löken och svampen.
Tillsätt 4 dl vatten, 1 smulad köttbuljongtärning, 1,5-2 msk kinesisk soya, 3-4 msk ostronsås, 1 msk hoisinsås (min var slut såjag tog faktiskt teriayaki istället.. :) ) samt 0,5 msk sesamolja. Tillsätt även 1 burk bambuskott (avrunnen). Låt grytan småputtra 10-15 minuter, red ev. av med maizenaredning.
Servera biffgrytan med riset och någon grönsak.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|