Direktlänk till inlägg 24 mars 2016
Sedan grundskoletiden har jag använt samma sconesrecept; det i Hemkunskapsboken. Men en söndag bestämde jag mig för att testa Leila Lindholms recept. Åh, så goda! Lite söta och mer smöriga. Mums! Receptet ges scones för fyra frukostsugna personer.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda 7,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk salt, 1,5 tsk bakpulver och 0,5 dl råsocker. Tillsätt 125 g kallt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg och 2 dl mjölk (gärna standardmjölk). Rör snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen på mjölad arbetsbänk så det blir en ca 3 cm tjock längd. Skär sconesdegen i trekantiga snibbar. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Om du vill kan du pensla sconesen med uppvispad ägg och strössla över mandelspån och råsocker, men det momentet hoppade jag över.
Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Serveras med fördel med smör, ost, marmelader och te.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|