Direktlänk till inlägg 24 mars 2016
Vietnamesiska smaker insvepta i krispiga salladsblad. Fräscht och gott! Receptet kommer från Leila Lindholm. Receptet ger 3-4 portioner.
Finhacka 1 vitlöksklyfta samt 1 röd chili. Skiva 2 salladslökar tunt. Skölj salladsblad och låt torka.
Koka basmati- eller jasminris till tre-fyra personer.
Hetta upp lite matolja i stekpannan och stek 500 g fläskfärs. När färsen är smulig tillsätter du den finhackade vitlöken samt smaksätter färsen med 2 msk fisksås, 2 msk japansk soya och saften från 1 lime samt den finhackade chilin. Låt färsen koka ihop med smaksättningen på lägre värme. Smaka av med svartpeppar, du behöver förmodligen inte mer salt.
När riset och färsen är färdigkokt är det dags att tillsätta den skivade salladslöken i färsen. Klart för servering! Servera sweet chilisås till riset. Jag är inget fan av koriander, men om du gillar det så ska du egentligen toppa salladsbladen och färsen med koriander.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|