Direktlänk till inlägg 17 januari 2016
Nyårsdessert 2015! Mycket god cheesecake, perfekt att ha färdig i frysen inför festen. Receptet kommer från Jennys matblogg. Mitt tips är att vispa i följande ordning; äggvita, grädde, äggula. På så vis slipper du diska visparna emellan :)
Börja med bottnen: Mixa 1 paket Oreo-kex i matberedaren. Tillsätt 50 g smält smör. Kör till en smulig massa och tryck sedan ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Ställ i kylskåpet så länge.
Fortsätt med fyllningen: Separera 4 st ägg. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa sedan 3 dl vispgrädde fluffig. Till slut vispar du äggulorna med 200 g cream cheese, 2 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker.
Rör ner 300 g hallon i vispgrädden. Frysta hallon går jättebra, men tänk på att koka utländska bär minst 1 minut tidigare under dagen eller kvällen innan så att de är kylskåpskalla nu.
Rör försiktigt ner hallonvispgrädden i äggulesmeten. Vänd till sist ner äggvitan försiktigt. Rör smeten slät med lätta handtag. Fördela sedan smeten över kexbottnen. Låt cheesecaken stå i frysen i minst 12 h, gärna över natten.
Vid servering dekorerar du din cheesecake på valfritt vis, jag valde färska hallon och vit choklad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|